Toimarit JOTI:ssa

Post date: Oct 11, 2010 3:43:57 PM

Lokakuun kolmantena viikonloppuna 16.-17.10.2010 partiolaiset kokoontuvat jälleen radioaalloille ja internetyhteyksien päähän tapaamaan partioystäviään ja solmimaan uusia tuttavuuksia ympäri maailmaa. Tänä vuonna jo 53. kerran radioaalloilla ja 14. kerran Internetissä. Tapahtu JOTI-JOTA (tai historiallisesti oikeammin sanottuna JOTA-JOTI) tulee lyhenteistä Jamboree-on-the-air ja Jamboree-on-the-Internet. JOTA toimii radioaalloilla, JOTI Internetissä.

Kilkkeellä luotiin monia tuttavuuksia ulkomaalaisiin partiolaisiin ja samoajat pääsivät tutustumaan JOTI-tekniikoihin ohjelmalaaksoissa. JOTI tuo nämä asiat yhteen – mahdollisuuden luoda kontakteja ympäri maailmaa Suomesta käsin. JOTI:n perusluonne liittyy kuulumisten vaihtamiseen ja tuttavuuksien luomiseen ulkomaailmaan erilaista tekniikkaa hyväksi käyttäen, joten tekniikasta kiinnostuneille JOTI tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua erilaisiin viestintävälineisiin, joilla voi kommunikoida radioaalloilla ja internetissä (internet on paljon monipuolisempi kuin ensin voisi kuvitella).

JOTI:n oleellisena osana liittyy myös muilta Jamboreilta tuttu swoppaus. JOTI:n aikana sovitaan erinäisiä vaihtokauppoja huiveista ja merkeistä kuvien perusteella, joten kuvaathan vaihtomerkkisi ja huivisi, jos haluat saada JOTI:sta muistoksi outoja merkkejä ja varusteita, joilla hämätä partiokavereita.

JOTI:n osallistuminen ei edellytä suuria ponnisteluja. Nettiyhteys löytyy lähes jokaisesta taloudesta nykypäivänä, joten ei muuta kuin tietokone päälle ja surffaamaan kohti JOTIA. JOTA:n osallistuminen ei myöskään ole vaikeaa sillä radioamatöörejä löytyy helposti ja yhteyksiä voidaan pitää milta radioamatööriasemalta tahansa. Radioamatöörin opastuksessa kuka tahansa voi käyttää radiolaitteita.

JOTI:n järjestetään myös useita tapahtumia, joihin osallistuminen tuo JOTI kokemukseen jotain uutta. Tapahtumissa on nimittäin paljon oheistoimintaa kontaktien etsimisen lisäksi, kuten leikkejä, ruuanlaittoa, askartelua jne. Oikeastaan rajana on ainoastaan järjestäjien kekseliäisyys.

Tänä vuonna JOTI-JOTA:n pohjoismainen pääasema on Helsingissä partioasemalla, jonka kutsukoodi on OH100S partion satavuotisjuhlien kunniaksi. Tapahtumaan on siis tulossa osallistujia paikan päälle myös muualta kuin suomesta. Partioasemalla järjestävään tapahtumaan voi tulla vain käymään ja osallistumaan toimintaan hetkeksi tai tulemaan koko viikonlopuksi.

Toimareitten JOTI-sivut löytyvät osoitteesta http://www.toimarit.fi/toiminta/joti.